Звездните годежни пръстени

Блестящи, големи и скъпи, много скъпи. Идеята е – колкото по-скъп е пръстенът, толкова по-голяма е неговата любов към нея. В някои случаи може и да е така, но в повечето – не е.

И въпреки главозамайващата цена на годежния пръстен, който Джеймс Пакър подарява на Марая Кери, така и не се стига до сватба, а връзката им се разпада няколко месеца след годежа. Пръстенът, който Марая Кери получава е на рекордната стойност от над 10 млн. долара и вероятно не е основателна причина за певицата да остане заедно с австралийския милиардер. Бижуто е с огромен 35-каратов диамант в октагонална форма и е дело на порториканския дизайнер на бижута Уилфредо Розадо. Само година след като го получава Кери го продава за скромните 2 млн. долара.

35-каратовият годежен пръстен на Марая Кери

Явно невероятно скъпите годежни пръстени не са достатъчно признание за вечната любов. И това го доказаха още две известни двойки. Въпреки похарчените милиони долари за пръстен връзката между Ким Кардашиян и Кание Уест рухна, точно както и тази между Дженифър Лопес и Алекс Родригес. Пръстенът, с който Кание Уест иска ръката на Ким Кардашиян е от бяло злато и 15 карата диаманти, на стойност над 4 млн. долара. За бижуто на Лопес пък Алекс Родригес похарчил 4,5 млн. долара. Всъщност, освен с това великолепно бижу, с 20 карата диаманти, Дженифър Лопес може да се похвали с една завидна колекция годежни пръстени. Американската певица притежава 6 пръстена от своите петима съпрузи, като най-скъпият е от последния й съпруг – Бен Афлек, с великолепен и рядък зелен диамант – 8,5 карата, на стойност около 10 млн. долара. Актьорът показва изключителен вкус в избора на годежни пръстени и Лопес го знае добре, защото в първата им връзка през 2002 г. той й подарява пръстен с 6,5 карата розов диамант, за 2,5 млн. долара.

Освен тях певицата има още два годежни пръстена с диаманти от по 100 хил. долара, подарени й от първия и втория й съпруг, както и такъв със син диамант от 8,5 карата за 4 млн. долара от съпруг №4 и баща на децата й.

В нейната колекция има диаманти, както и годежни пръстени с цветни скъпоценни камъни. След смъртта й бижутата са продадени на търг за 109 млн. долара. От всички 8 годежни пръстена на Лиз Тейлър ще посоча два от тях – най-евтиния и най-скъпия. От последния й съпруг, 20 години по младият Лари Фортенски, актрисата получава за годежен пръстен една обикновена халка с малки диаманти, чиято стойност не надхвърля няколко стотин долара. Изключително любопитна е обаче историята с годежния пръстен на нейния шести съпруг – английският актьор Ричард Бъртън. Той й подарява пръстена с известния капковиден диамант Taylor-Burton от цели 69,42 карата, който Тейлър по-късно вгражда в колие. Първоначално този диамант е притежание на американка, дъщеря на известен издател и сестра на американския посланик в Лондон по времето на президента Никсън. Тя обаче продава пръстена на американска аукциона къща, сега собственост на Sotheby’s, която на свой ред обявява търг за продажбата му. По това време Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън имат връзка и се намират в Швейцария, където аукционната къща праща бижуто, за да може да го види Тейлър, която се влюбва в него от пръв поглед. Бъртън решава да го купи на всяка цена и въпреки че търгът е спечелен от Cartier срещу един милион и петдесет хиляди долара, само с 50 хиляди долара повече от офертата на Бъртън. Така диамантът пучава името Cartier, но само за два дни, защото Бъртън предлага на Cartier 1,1 млн. долара и купува диаманта. В дневника си актьорът пише, че би дал дори живота си, за да притежава този пръстен, така желан от любимата му Елизабет.

Лиз Тейлър и нейният диамант Тейлър-Бъртън

Бъртън подарява още един годежен пръстен на музата си, този път с 33 каратов диамант. Този известен камък е с невероятна чистота, в октагонална форма и е кръстен Krupp, на името на първата си притежателка актрисата Вера Круп. Бъртън го купува през 60-те години на миналия век за сумата от 300 хил. долара, а през 2011 г. е продаден от Christie’s за 9 млн. долара на анонимен азиатски бизнесмен.

Годежният пръстен с диаманта Круп, който Ричард Бъртън подарява на Лиз Тейлър

Ще спомена още една колекция от годежни пръстени, а именно тази, притежание на Виктория Бекъм. Съпругът й подарява първият с 5 каратов диамант във формата Baguette през 1998 г. От тогава Дейвис Бекъм й връчва по един годежен пръстен през година и половина. Очевидно Виктория има завидна колекция, в която влизат няколко доста едри екземпляра, между които един 17 каратов диамант в капковидна форма, един голям, октагонален красавец, както и пръстен с огромен смарагд в гарнитура с диаманти.

Между най-скъпите годежни пръстени са още този, който Доналд Тръмп подарява на Мелания с около 15 -каратов диамант, на стойност около 3 млн. долара, както и пръстенът, с който Джъстин Теру коленичи пред Дженифър Анистон. Става въпрос за фантастичен 8 каратов диамант с цена около милион долара. На същата стойност е оценен и пръстенът с брилянт, тежащ 10 карата, на Катрин Зита Джоунс, който тя получава от Майкъл Дъглас. Том Круз пък подарява на Кейти Холмс годежен пръстен с овален диамант от 5 карата, оценен на 1,5 млн. долара.

Кейт Мидълтън и иконичният й годежен пръстен с 12-каратов сапфир от Шри Ланка

Разбира се, пръстенът на принцесата с редкия 12-каратов цейлонски сапфир, заобиколен с 14 диаманта е фантастичен и в момента се оценява на около половин милион долара. Този модел стана иконичен за бижутерийния бизнес и ако допреди години се наричаше просто “маргарита със сапфир”, то сега доби популярност като пръстена “Кейт”. Сред звездните двойки е изключително модерно да бъде подарен пръстен на любимата, който е бил притежание на майката на съпруга. Така семейната сантиментална реликва се предава от ръка на ръка и остава в наследство за поколенията.

снимки: Интернет

6 Comments

Напишете коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.

error: Съдържанието е защитено !!